Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZVRŠENJU KRIVIČNIH I PREKRŠAJNIH SANKCIJA RS: Propisane procedure za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora, zamjenika direktora, pomoćnike direktora, kao i procedure za prijem u radni odnos ostalih zaposlenih u ustanovama za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija u RS

28.03.2023.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su, u okviru nastavka, Druge redovne sjednice, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija.

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović rekao je da je cilj donošenja ovog zakonskog rješenja unapređenje sistema krivičnih i prekršajnih sankcija u Republici Srpskoj.

Navedenim nacrtom zakona se vrši usklađivanje sa odredbama Krivičnog zakonika Republike Srpske, a kojim je uvedena kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela.

Detaljno su propisane procedure za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora i zamjenika direktora u ustanovama za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija u Republici Srpskoj, pomoćnike direktora, kao i procedure za prijem u radni odnos ostalih zaposlenih.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 23.03.2023.

Naslov: Redakcija