Zastava Srbije

BRČKO DISTRIKT: Usvojen budžet za 2018. godinu

28.03.2018.


Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su, na vanrednoj sjednici održanoj u ponedjeljak, budžet Brčko distrikta BiH u iznosu od 243,9 miliona maraka.

- Usvojili smo budžet sukladno Statutu i Poslovniku o radu Skupštine i, što je najbitnije, stigli smo usvojiti budžet u zakonskom roku - izjavio je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Razmatranju i usvajanju budžeta prethodilo je donošenje zaključka vezano za izostanak tri zastupnika iz reda hrvatskog naroda Ivana Krndelja, Peje Mendeša i Tomislava Stjepanovića, koji će biti objavljen u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade distrikta.

Skupština je zaključila da se pisana obavijest trojice zastupnika od 26. 3. 2018. godine, o njihovoj nenazočnosti na 8. vanrednoj sjednici Skupštine smatra neosnovanom jer su nazočili drugom nastavku te sjednice koju su neopravdano tokom rada napustili.

- Dolaskom na sjednicu i sudjelovanjem u raspravi sami su obezvrijedili svoja pismena obrazloženja i nakon ponovnog odlaska morali smo konstatirati da su neopravdano napustili sjednicu, jer nisu javili predsjedatelju Skupštine da napuštaju zasjedanje i da neće raditi - izjavio Kadrić.

Na sjednici je usvojena i odluka o visini stope poreza na nekretnine u iznosu od 0,05 posto na poreznu osnovicu.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 27.03.2018.