Zastava Srbije
glavna-slika
Email Print

ZAKON O FISKALNIM SISTEMIMA: Vlada Brčko distrikta odobrila izmjene Zakona, kojim je predloženo da od fiskalizacije bude izuzeta advokatska djelatnost na period od godinu dana

27.09.2019.


Vlada Brčko distrikta usvojila je smjernice za izmjenu i dopunu Zakona o fiskalnim sistemima ("Sl. glasnik Brčko Distrikta BiH", br. 22/2016 i 48/2018) kojim je predloženo da od fiskalizacije bude izuzeta advokatska djelatnost na period od godinu dana.

Direktor Poreske uprave Miodrag Trifković rekao je da je prijedlog stigao od advokata koji su u štrajku od marta i naveo da će krajnju odluku o usvojenim smjernicama donijeti Skupština već na narednom zasjedanju.

"Vlada je prihvatila i dvije inicijative za izuzimanje bezgotovinskog plaćanja iz fiskalnog sistema. Poreska uprava za sada primjenjuje aktuelni zakon na osnovu kojeg kontroliše sprovođenje i primjenu fiskalizacije. Uradili smo veliki broj zapisnika o zatečenom stanju na terenu i sada slijedi preduzimanje prekršajnih mjera u skladu sa zakonom", napomenuo je Trifković.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 23.09.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija