Zastava Srbije

VLADA BRČKO DISTRIKTA: Donijeta Odluka o uspostavljanju registra zaposlenih i imenovanih lica u javnom sektoru, te izmjena i dopuna Pravilnika o zapošljavanju u javnoj upravi

27.07.2020.


Vlada Brčko distrikta usvojila je Odluku o uspostavljanju registra zaposlenih i imenovanih lica u javnom sektoru, nakon čega Odjeljenju za stručne i adminstrativne poslove predstoji formalno uspostavljanje tog registra i popunjavanje baze podataka.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić rekao je da će u bazu prvo biti uneseni podaci kojima raspolaže Odjeljenje, te da je dat rok od 10 dana ostalim institucijama da dostave spiskove o platama i naknadama svih zaposlenih.

"Zamisao je da od 2. avgusta imamo podignute registre zaposlenih i imenovanih lica na sajtu Vlade distrikta, a koji će biti dostupni svim zainteresovanim stranama", izjavio je Blažić.

On je naveo da je u javnom sektoru Brčko distrikta zaposleno oko 4.500 ljudi i da se za njihove plate, naknade i dodatke na platu iz budžeta distrikta godišnje izdvoji oko 120.000.000 KM.

Blažić je istakao da je Vlada usvojila izmjenu i dopunu Pravilnika o zapošljavanju u javnoj upravi, kojim je, između ostalog, definisano da kandidat mora imati potrebno radno iskustvo u struci, a ne relevantno, kao što je to bilo do sada.

"Bilo je potrebno brisati određene članove u Pravilniku kada se govori o licima koja su zaposlena u Skupštini Brčko distrikta jer se oni tretiraju posebnim zakonom", pojasnio je Blažić.

On je dodao da, ukoliko se desi da kandidati imaju isti broj bodova, u obzir će se uzimati njihov uspjeh na pismenom testiranju prilikom intervjua, dužina čekanja na Zavodu za zapošljavnje ili prosječna ocjena tokom školovanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 22.07.2020.

Naslov: Redakcija