Zastava Srbije
glavna-slika
Email Print

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Definišu se pojedina policijska ovlašćenja, nadležnosti direktora, dodatno angažovanje posebnih jedinica, kao i povećanje nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostava sistema elektronskog poslovanja sa građanima

27.06.2019.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske u drugom dijelu 5. redovne sjednice apsolvirali su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Prijedlogom zakona jasnije se definišu pojedina policijska ovlašćenja, nadležnosti direktora, dodatno angažovanje posebnih jedinica, kao i povećanje nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostava sistema elektronskog poslovanja sa građanima.

Vlada RS dostavila je poslanicima Narodne skupštinu RS amandmane na ovaj Prijedlog zakona kojima se povlače članovi koji se odnose na rezervni sastav policije, s obzirom na to da je za njegovo uspostavljanje potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezerva policije stavila u funkciju.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 25.06.2019.

Naslov: Redakcija