Zastava Srbije

PORESKA UPRAVA RS: Izdato 39 prekršajnih naloga u iznosu od 21.050 KM

27.06.2017.


Inspektori Poreske uprave Republike Srpske obavili su 80 kontrola i u 38 slučajeva utvrdili nepravilnosti, te izdali 39 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 21.050 KM.

Inspektori su, u okviru akcije pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, za 17 poreskih obveznika izrekli mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori su u okviru ovih kontrola otkrili i jednog neprijavljenog radnika.

Iz Poreske Uprave Republike Srpske podsjećaju da se ove pojačane kontrole obavljaju u okviru ranije najavljene kampanje "Korak preduzmi, račun uzmi", koja se sprovodi na većem broju elektronskih i štampanih medija u Republici Srpskoj.

"Cilj je podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga Republike Srpske", navode iz Poreske uprave.

Osim toga, najavljene su i pojačane kontrole inspektora na terenu, s ciljem preventivnog djelovanja na građane i poreske obveznike.

Poreska uprava Srpske poziva poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave putem mejl adrese /kontakt@poreskaupravars.org/ ili na brojeve telefona istaknute na internet stranici ove uprave.

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske obavili su akciju pojačanih kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa u petak, 23. juna, te u subotu i nedjelju, 24. i 25. juna, saopšteno je iz Poreske uprave.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 26.06.2017.

Naslov: Redakcija