Zastava Srbije

NOVI NAČIN KONTROLE KUĆNE IZOLACIJE U RS: Komunalna policija nije obavezna kontrolisati lica koja imaju važeće rješenje o mjeri kućne izolacije, dobijeno po osnovu ulaska na teritoriju Republike Srpske

27.05.2020.


Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske je, na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, o prestanku primjene Zaključka o sprovođenju mjera kućne izolacije, koji je donesen 20. 5. 2020. godine, donijelo Instrukciju o postupanju i načinu rada komunalne policije, koja je upućena svim jedinicama lokalne samouprave i utvrđen je novi način kontrole kućne izolacije.

Propisno je da komunalna policija od 20.05.2020. godine nije obavezna kontrolisati lica koja imaju važeće rješenje o mjeri kućne izolacije, dobijeno po osnovu ulaska na teritoriju Republike Srpske.

Dakle, za lica koja su došla na teritoriju Republike Srpske, prije stupanja na snagu ovog zaključka prestaje primjena mjere kućne izolacije kao i za lica koja od 21.5.2020. ulaze na teritoriju Republike Srpske iz inostranstva.

Komunalna policija će nastaviti vršiti kontrolu lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji po svim drugim osnovama, odnosno kontrolu lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim i kontrolu lica koja su bila pozitivna na korona virus.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 22.05.2020.

Naslov: Redakcija