Zastava Srbije

POTREBNO DONOŠENJE ZAKONA O ZANATSKO-PREDUZETNIČKOJ DJELATNOSTI U RS

27.04.2023.


Neophodno je donijeti kvalitetan Zakon o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti Republike Srpske, održati što širu raspravu i pozvati sve zainteresovane subjekte da daju konstruktivne prijedloge, ocijenjeno je na sastanku ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojina Mitrovića sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka.

Mitrović je, tokom razgovora sa predsjednikom Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka Žanom Arsić i članom Upravnog odbora Vladimirom Blagojevićem, istakao da izmjene Uredbe o postupku dodjele podsticaja za mala i srednja preduzeća uskoro idu u proceduru usvajanja, a da će se po potrebi raditi na prilagođavanju, da bi se uvažili stavovi predstavnika preduzetnika u oblasti nabavke odgovarajućih mašina.

Na sastanku je razgovarano i o zloupotrebama bolovanja kao problemu koji opterećuje male preduzetnike, te da je potrebno inicirati usvajanje dodatnih pravilnika kako bi se postojeća zakonska regulativa unaprijedila, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da je bilo govora o neophodnosti samostalnih preduzetnika i privrednih subjekata da redovno podnose finansijske izvještaje kako bi se imao uvid u njihovo poslovanje.

Mitrović je ukazao na neophodnost komunikacije i redovnih susreta sa svim predstavnicima poslovne zajednice, koja, osim Privredne komore i Unije poslodavaca, kao ravnopravne partnere uključuje i Zanatsko-preduzetničku komoru.

Predstavnici Zanatsko-preduzetničke komore Banjaluka zahvalili su za dosadašnju podršku Ministarstva privrede i preduzetništva i izrazili nadu da će uspješna saradnja biti nastavljena.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 21.04.2023.

Naslov: Redakcija