Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU REPUBLIKE SRPSKE

27.04.2017.


Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatrali su Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske.

Cilj Prijedloga zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske je poboljšanje uslova za javni prevoz lica, kao i osavremenjivanje tržišta prevoza u drumskom saobraćaju, čime bi se prevoznicima olakšao i pristup tržištu EU.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić istakao je da se ovim zakonom uređuju uslovi za prevoz lica i stvari u drumskom saobraćaju, kao javni prevoz i prevoz za vlastite potrebe, te način vršenja prevoza.

"Zakonom se uređuju registracija redova vožnje, rad autobuskih stanica i terminala gradskog, odnosno prigradskog prevoza lica, rad stanica tehničkog pregleda vozila na teritoriji Srpske i inspekcijski nadzor", rekao je Trninić, obrazlažući zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da je razlog za donošenje zakona uspostavljanje tržišta prevoza u drumskom saobraćaju u kom bi se primjenjivali jednaki uslovi i pravila u pogledu pristupa.

"Ovakvim pristupom postigao bi se veći nivo profesionalne osposobljenosti prevoznika, racionalizacija tržišta i poboljšanje kvaliteta usluge, a što je u interesu i prevoznika, ali i korisnika njihovih usluga i privrede uopšte. Postigla bi se i veća bezbjednost drumskog saobraćaja", pojasnio je Trninić.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 26.04.2017.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija