Zastava Srbije

VLADA HNK: Donijeta Odluka o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNK u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene

26.08.2022.


Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je usvojila Odluku o odobravanju utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta za 2022. godinu Službi za zapošljavanje HNK u svrhu isplate jednokratne pomoći za nezaposlene u iznosu od 2.722.500 KM.

Ova odluka je donesena na sjednici koja je održana u Mostaru nakon što je Vlada HNK razmotrila cjelokupnu situaciju dešavanja u našoj zemlji, te potaknuta globalnom krizom koja nije izostavila ni naše područje odlučila pronaći mogućnost podrške nezaposlenima, odnosno osobama koje su evidentirane u Službi za zapošljavanje HNK.

"Ovom Odlukom nezaposlenima koji su u evidenciji Službe za zapošljavanje HNK osigurana je jednokratna podrška u iznosu od 100 KM po osobi", navode iz Vlade HNK.

Vlada HNK je također usvojila i Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Budžetom HNK za 2022. godinu za Ured predsjednika Vlade s pozicije "Nabavka vozila hitne pomoći za Domove zdravlja" u iznosu od 650.000,00 KM.

Planirana sredstva iskoristit će se, kako je navedeno, za nabavku pet novih vozila hitne pomoći za Domove zdravlja u HNK i nabavku jednoga polovnog dostavnog vozila.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 22.08.2022.

Naslov: Redakcija