Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLJOPRIVREDNIM ZADRUGAMA RS: Preciznije definisanje vrste poljoprivrednih zadruga, ko može biti član, djelatnost, jasnije definisanje prava poslije smrti zadrugara

26.07.2023.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Saša Lalić rekao je da su razlozi za izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednim zadrugama potrebne radi preciznijeg definisanja vrste poljoprivrednih zadruga, ko može biti član, djelatnost, jasnije definisanje prava poslije smrti zadrugara, kao i da se onemogući da jedno lice istovremeno vrši više funkcija u zadruzi.

Lalić je tokom obrazlaganja Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Narodnoj skupštini Republike Srpske podsjetio da je Zakon o poljoprivrednim zadrugama donesen 2008. godine, te je pretrpio dvije izmjene 2009. i 2011. godine.

Lalić je istakao da je trenutno aktivno 99 zadruga, 16 je u procesu pokretanja poslovnih aktivnosti, dok ih je u registar upisano ukupno 373.

Izrazio je nadu da će se riješiti pitanje zadružne imovine, kao i da se odvajaju velika sredstva za poljoprivredu.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 18.07.2023.

Naslov: Redakcija