Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

USTAVNOPRAVNA KOMISIJA DOMA NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Zatraženo produženje amandmanske faze dvaju prijedloga izmjena Zakona o krivičnom postupku, prihvaćen Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH

26.07.2018.


Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je usvojila zaključak da se od Kolegija Doma naroda zatraži da se amandmanska faza dvaju prijedloga izmjena Zakona o krivičnom postupku, produži za 15 dana. Predlagači ovih izmjena su Klub Hrvata u Domu naroda, te Halid Genjac.

Ako bude prihvaćen ovaj prijedlog, delegati neće raspravljati o ova dva prijedloga izmjena ZKP-a na narednoj sjednici, koja je zakazana za petak 27. jula.

Na ovoj sjednici Ustavnopravne komisije utvrđena je i usaglašenost s Ustavom i pravnim sustavom BiH za Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je podržala Izvještaj o provedbi zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2017. godini i uputilo ga Domu naroda PSBiH na daljnje postupanje.


IZVOR: Vebsajt Faktor, 25.07.2018.

Naslov: Redakcija