Zastava Srbije
glavna-slika
Email Print

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: MUP Srpske povukao odredbe koje se odnose na rezervni sastav policije

26.06.2019.


Iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, a koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije, saopšteno je iz MUP-a RS.

Oni su rekli da su na ovo odlučili zbog toga što za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, te opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom.

Potrebno je i vreme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav stavio u funkciju. U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo će razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva – rekli su u MUP. Oni su dodali da su odlučili i da reorganizuju sve interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbednosne izazove, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

Radi boljeg funkcionisanja, Jedinica za podršku će promeniti naziv u Žandarmeriju, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP RS, prevashodno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji – rečeno je MUP-u Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, Goran Obradović, 24.06.2019.

Naslov: Redakcija