Zastava Srbije

FISKALNO VIJEĆE BIH: Realizovati sve obaveze iz aneksa potpisanog sa MMF-om

26.06.2017.


Članovi Fiskalnog vijeća BiH saglasili su se da ostaju čvrsto opredijeljeni za realizaciju svih prethodnih strukturnih mjera i obaveza iz aneksa potpisanog Sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/.

Fiskalno vijeće BiH održalo je 22. juna 2017. godine u Sarajevu sjednicu na kojoj je razmatrana Informacija o pripremi Globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika u BiH za period od 2018. do 2020. godine i Informacija o realiziranim i preostalim obavezama iz Proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Dogovoreno je da se u narednih petnaest dana, a prije naredne sjednice Fiskalnog vijeća BiH, okonča proces u vezi sa pitanjem globalnog okvira fiskalnog bilansa i politika.

Učesnici sastanka su se saglasili da ostaju čvrsto opredijeljeni za realiziranje svih prethodnih strukturnih mjera i obaveza iz aneksa potpisanog Sporazuma s MMF-om.

Sjednici su prisustvovali i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i enititetski ministri finansija Jelka Miličević i Zoran Tegeltija.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 22.06.2017.