Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 23. aprila dozvoljen rad skijaškim centrima, a od 26. aprila 2021. godine pozorištima

26.04.2021.


Republički štab za vanredne situacije razmatrao je epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj. U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama.

Republički štab za vanredne situacije je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Prema ovom Zaključku, od 23.04.2021. godine, dozvoljava se rad skijalištima i skijaškim centrima.

Takođe, Republički štab odlučio je da od ponedjeljka, 26.04.2021. dozvoli rad pozorišta.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 CHF, utvrđena od strane Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

 

 


IZVOR: Izvor: Vebsajt Vlade RS, 23.04.2021.

Naslov: Redakcija