Zastava Srbije

NAREDBE FEDERALNOG KRIZNOG ŠTABA O OGRANIČENOM KRETANJU U PERIODU OD 23 DO 5 SATI I OBAVEZNOM NOŠENJU ZAŠTITNIH MASKI I DALJE NA SNAZI

25.12.2020.


Federalno ministarstvo zdravstva izdalo je saopćenje za javnost, a povodom Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine vezano za Naredbu Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva kojom je na području Federacije BiH ograničeno kretanje u periodu od 23 do 5 sati, kao i obaveznom nošenju zaštitnih maski.

U saopćenju je istaknuto da Federalno ministarstvo zdravstva nije zaprimilo Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Također, ovo ministarstvo ne može komentirati Odluku Ustavnog suda BiH, nego će nakon zaprimanja i analize obrazloženja Odluke, a u okviru svojih nadležnosti, poduzeti aktivnosti s ciljem njene provedbe.

Iz Ministarstva napominju da su naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o ograničenom kretanju u periodu od 23 do 5 sati i obaveznom nošenju zaštitnih maski, kao i druge propisane mjere, i dalje na snazi.

Krizni štab FMZ svakih 14 dana donosi mjere na osnovu epidemiološke situacije u cilju zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa, te podsjećaju da pridržavanjem ličnih mjera zaštite štitimo svoje, zdravlje svojih najbližih i zdravlje svih nas, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 23.12.2020.

Naslov: Redakcija