Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNI PRAVILNIKA O USLOVIMA I NAČINU OSTVARIVANjA NOVČANIH PODSTICAJA ZA RAZVOJ POLjOPRIVREDE I SELA: Pravilnik stupa na snagu 28. novembra 2019. godine i definiše prava na podsticajna sredstva za interventni otkup utovljene junadi

25.11.2019.


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava javnost da je objavljen Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela ("Sl. glasnik RS", br. 98/2019), kojima se definišu prava na podsticajna sredstva za interventni otkup utovljene junadi.

Pravo na podsticajna sredstva imaju otkupljivači junadi sa sjedištem u Republici Srpskoj, koji su se prijavili na Poziv za izražavanje interesa za interventni otkup tržišnih viškova junadi i koji su izvršili interventni otkup junadi minimalne mase 550 kilograma od domaćih uzgajivača po minimalnoj cijeni od 3,90 KM po kilogramu žive mjere, u periodu od 20. oktobra 2019. godine do 31. januara 2020. godine.

Podsticajna sredstva se utvrđuju nakon obrade svih prispjelih zahtjeva, u skladu sa iznosom koji je utvrđen Planom korišćenja sredstava za 2020.godinu, na osnovu odobrenih jedinica mjere (kilograma) u iznosu od 0,30 KM po kilogramu žive mjere za izvezena živa grla i 0,70 KM po kilogramu žive mjere za grla otkupljena za klanje ili preradu i dodatnih 0,10 KM po kilogramu mesa zadnje četvrtite trupa koji se zamrzava.

Količine otkupljene junadi za koje otkupljivači mogu ostvariti pravo na podsticajna sredstva ne mogu biti veće od otkupnih kvota utvrđenih na posnovu prijave na Poziv za izražavanje interesa za interventni otkup.

Na internet stranici Ministarstva objavljene su i izmjene i dopune Pravilnika kao i spisak otkupljivača sa određenim otkupnim kvotama.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, 20.11.2019.

Naslov: Redakcija