Zastava Srbije

ODRŽAN PRVI DIO 17. REDOVNE SJEDNICE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE: Usvojeno devet zakona i dva nacrta, nastavak zasjedanja 6. jula

25.06.2021.


Usvojeni su sljedeći zakoni: Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom - po hitnom postupku, Zakon o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj, Zakon o studentskom standardu,  Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju,  Zakon  o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.

Poslanici su usvojili i  Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 90 dana, te  Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Narodna skupština usvojila je Zakon o  posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banja Luka-Prijedor - po hitnom postupku; Zakon o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi - po hitnom postupku; i Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece -  po hitnom postupku.

Narodna skupština, s obzirom na naročito opravdane razloge, izjasnila se o ovim tačkama Dnevnog reda odmah po obavljenoj raspravi, a ne u „Danu za glasanje“.

Tako je u prvom dijelu 17. redovne sjednice usvojeno ukupuno devet zakona i tri nacrta zakona.  Nastavak zasjedanja zakazan je za utorak, 6. jula, u 10 časova.

Preostale tačke Dnevnog reda 17. redovne sjednice:    

 • 13.     Nacrt zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju;
 • 14.     Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja;
 • 15.     Кonsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 01.01. –
            31.12.2020. godine;
 • 16.     Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2020.
            godinu;
 • 17.     Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2020. godinu Кomisije za koncesije
            Republike Srpske;
 • 18.     Izvještaj o radu i izvršenju Rebalansa Finansijskog plana – Budžeta JU Fond
            solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u
            inostranstvu za period 01.01. – 31.12.2020. godine;
 • 19.     Izbor i imenovanje. 

IZVOR: Narodna skupština Republike Srpske, 24.06.2021.

Naslov: Redakcija