Zastava Srbije

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Prestala primjena Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja

25.05.2020.


Republički štab za vanredne situacije donio je, na 38. sjednici, u Banjaluci, Zaključak o prestanku primjene Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske.

1. Ovim zaključkom prestaje primjena Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske broj 31-9/20 od 05.05.2020. godine i 35-3/20 od 14.05.2020. godine.

2. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na virus korona "SARS-CoV-2" državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima

1. Zadužuju se javne zdravstvene ustanove koje su organizovane i osposobljene za pružanje zdravstvene usluge testiranja na virus korona "SARS-CoV-2", da izvrše testiranja na virus korona "SARS-CoV-2" državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima, a po Rješenju o odobravanju liječenja na teret JU Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, odnosno JU Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i to:

1) JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske Banja Luka,

2) JZU Univerzitetska Bolnica Foča,

3) JZU Bolnica "Sveti vračevi" Bijeljina,

4) JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

2. Ukoliko Rješenjem o odobravanju liječenja iz tačke 1) ovog zaključka nije određen pratilac testiranje se može izvršiti i pratiocu za koje izabrani doktor medicine - specijalista porodične medicine naknadno utvrdi neophodnost pratnje na odgovarajućoj potvrdi.

3. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da organizuje snabdijevanje javnih zdravstvenih ustanova iz tačke 1) ovog zaključka potrošnim materijalom za sprovođenje postupka testiranja.

4. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 22.05.2020.

Naslov: Redakcija