Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Potvrđene uredbe predsjednika Republike donesene za vrijeme vanrednog stanja

25.05.2020.


Narodna skupština Republike Srpske je na 13. posebnoj sjednici potvrdila 19 uredbi koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

Parlament je usvojio Rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu – po hitnom postupku, kojim je budžet povećan za 188 miliona KM i iznosi 3,613 milijardi KM i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, po hitnom postupku.

Usvojena je Odluka o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina (9048-BA).

Narodni poslanici na 13. posebnoj sjednici u četvrtak, 21. maja, usvojili su Odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Poslanicu su usvojili i Zaključak koji glasi: "Narodna skupština Republike Srpske konstatuje da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, Predsjednik Republike i Vlada Republike Srpske u vanrednoj situaciji i vanrednom stanju, a koje je proglašeno usljed pandemije virusa COVID-19, maksimalno predano i efikasno obavljali svoje dužnosti, te da je pravovremenim postupanjem pomenutih organa sačuvano javno zdravlje građana Republike Srpske i održana privredna aktivnost".


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 23.05.2020.

Naslov: Redakcija