Zastava Srbije
glavna-slika

PRAVNA BAZA PARAGRAF LEX BA PREDSTAVLJENA U TEŠNJU

25.04.2019.


Dana 23. aprila 2019. godine u Sali općinskog vijeća održana je prezentacija pravne baze Paragraf Lex BA privrednicima i drugim pravnim subjektima iz Tešnja i okoline.

Događaj je potmomogla Agencija za razvoj općine, čiji direktor docent dr Ismar Alagić je u uvodnoj reči predstavio kompaniju Paragraf i naveo sve prednosti korišćenja baze. Prisutnima se zatim obratila Milica Pejović, koja obučava studente za korišćenje baze na Pravnom fakultetu univerziteta u Banjaluci. Ona je pristune upoznala sa saradnjom te institucije i Paragrafa čiji osnovni cilj je osposobljavanje budućih pravnika za korišćenje elektronske pravne baze.

Nakon toga, direktor Paragraf Lex BA doo Radosava Marković održala je prisutnima prezentaciju baze i upoznala ih sa sadržajem i prednostima, odnosno koristi koje savremeni način praćenja zakonodavstva donosi. Poseban akcenat stavljen je na propise Zeničko-dobojskog kantona, kao i drugih dokumenata od značaja za rad privrede.

Prisutni su nakon toga bili u prilici da postavljaju pitanja, a skup je završen sa načelnim dogovorom da se još ovakvih susreta održi u budućnosti.


IZVOR: Redakcija, 24.04.2019.