Zastava Srbije

POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BIH: Rok za podnošenje prijave poreza na dohodak - Obrazac GPD-1051 za 2020. godinu produžen do 30. aprila 2021. godine

25.03.2021.


Iz Porezne uprave Federacije BiH obavještavaju porezne obveznike da se, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, sve porezne prijave s propisanom dokumentacijom i podnesci mogu dostaviti poštom na adrese nadležnih kantonalnih poreznih ureda i ispostava, a sve informacije dobiti telefonom i e-mailom.

Također, iz ove uprave obavještavaju porezne obveznike da je rok za podnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak - Obrazac GPD-1051 za 2020. godinu produžen do 30. aprila ove godine. Ovaj obrazac s propisanom dokumentacijom može se također dostaviti poštom na adrese nadležnih poreznih ispostava.

Porezna uprava FBiH je u svim organizacionim jedinicama i na web stranici stranici ove uprave (www.pufbih.ba) obavijestila o radnom vremenu i brojevima telefona, faksa, e-mail-a i adresa organizacionih jedinica na koje porezni obveznici mogu dobiti potrebne informacije, saopćeno je iz ove uprave.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 19.03.2021.

Naslov: Redakcija