Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI OD NASILJA U PORODICI I NASILJA PREMA ŽENAMA RS: Nacrt zakona uvodi i pojam femicid, štitiće i garantovati tradicionalne porodične vrijednosti i vjerska prava i slobode

25.01.2024.


Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama Republike Srpske, a kojim se u Republici Srpskoj uvodi i pojam femicid, štitiće i garantovati tradicionalne porodične vrijednosti i vjerska prava i slobode - rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Do prijedloga zakona, Ministarstvo porodice, omladine i sporta zaduženo je da organizuje okrugle stolove u Republici Srpskoj, koji će biti prilika da se razgovara o odredbama ovog zakona, te razmijene prijedlozi, mišljenja i stavovi. Okrugli stolovi biće organizovani u Banjaluci, Doboju, Trebinju, Bijeljini i Prijedoru.

Neće biti dozvoljeno da se na ovaj način pokušaju uvoditi neke odredbe koje nisu prihvatljive i cilj je zaštititi porodicu i porodične vrijednosti jer su stub svakog zdravog društva - istakao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 18.01.2024.

Naslov: Redakcija