Zastava Srbije

TOPLANE SARAJEVO UMANJIĆE DECEMBARSKE RAČUNE ZA DEVET ODSTO

25.01.2023.


Nakon što je saopćeno da je Vlada Kantona Sarajevo naložila KJKP "Toplane-Sarajevo" da umanji građanima račune za decembar, ostalo je nejasno koji će tačno račun biti umanjen zbog najave pojeftinjenja cijena gasa.

Inicijativa zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoše Čampare da se građanima izvrši umanjenje računa usluga grijanja za decembar 2022. godine zbog natprosječnih dnevnih temperatura je prihvaćena pa će decembarski računi biti umanjeni smanjenjem cijena januarskog računa za grijanje.

"Svim našim korisnicima ispostavljeni račun za centralno grijanje, za mjesec decembar 2022.godine, biti će umanjen u iznosu od 9 posto. Umanjenje za navedeni mjesec će se izvršiti na način da će korisnicima ispostavljeni račun za mjesec januar biti umanjen za navedeni postotak", ukazali su iz Toplana.

Ono što je građane zbunilo jeste i najava da će zbog korekcije cijene plina doći i do smanjenja računa za grijanje u periodu od januara do marta ove godine.

To će se pak dogoditi nakon što Neovisno tijelo Vlade KS prijedlogom predloži korekcije cijena zbog smanjenja cijena prirodnog gasa. O tome će javnost tek biti obaviještena.

Dakle, račun za januar obračunat je sa umanjenjem od 9 posto, što predstavlja decembarsko umanjenje troškova grijanja, dok će računi za januar, februar i mart 2023. godine tek biti umanjeni.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 21.01.2023.

Naslov: Redakcija