Zastava Srbije
glavna-slika
Email Print

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji stupaju na dužnost 1. novembra 2019. godine

24.10.2019.


Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom sjednice donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovani su Diana Kajmaković, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Milanko Kajganić, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici; Ankica Čuljak, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom; Muhamed Vejzović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku; Jasmina Miljković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši;

Na nivou Republike Srpske, imenovani su Muhamed Gruhonjić, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini; Stanko Nuić, zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

"Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima. Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova. Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. novembra 2019. godine", saopćeno je iz VSTV-a.


IZVOR: Vebsajt Patria, 16.10.2019.

Naslov: Redakcija