Zastava Srbije

OBJAVLJENA FINALNA LISTA KORISNIKA JAVNOG POZIVA POTENCIJALNIM KORISNICIMA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MJERU UBLAŽAVANJA NEGATIVNOG UTICAJA COVID-19 NA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI SEKTOR U OKVIRU PROJEKTA EU4BUSINESS

24.08.2020.


Projekat EU4Business je 18. maja 2020. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru ublažavanja negativnog uticaja COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor. Po zatvaranju javnog poziva 8. juna 2020. godine, zaprimljeno je ukupno 93 projektna prijedloga. Nakon isteka roka za dostavljanje prijava izvršeno je komisijsko vrednovanje i bodovanje svih prijava prema administrativnim, opštim, posebnim i kvalitativnim kriterijima javnog poziva.

Obzirom da nakon procjene i vrednovanja dostavljenih prijava, ukupan broj prihvatljivih prijava za finansiranje (29 prijava) prevazilazi raspoloživa sredstva u okviru projekta EU4Business (dostatna za 15 prijava), drugi projekat Evropske unije, EU4AGRI koji UNDP provodi u istoj oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja zajedno sa Češkom razvojnom agencijom, će podržati preostale prijave (14 prijava), čime će EU dodatno doprinijeti odgovoru na krizu uzrokovanu COVID-19.

Na osnovu izvršenog komisijskog vrednovanja zaprimljenih prijava po administrativnim, općim, posebnim i kvalitativnim kriterijima javnog poziva, sačinjena je preliminarna lista odabranih prijava za finansiranje putem projekata EU4Business i EU4Agri. Preliminarna lista je objavljena na relevantnim web stranicama 6. avgusta 2020. godine, što je ujedno bio i početak perioda za podnošenje prigovora na preliminarnu rang listu. Rok za podnošenje prigovora je bio 13. avgust 2020. godine do 17:00 sati.

Po zatvaranju roka za prigovore, Komisija za obradu prigovora je procesuirala prigovore i dala svoje preporuke za projekte EU4Business i EU4Agri. U skladu sa dostavljenim preporukama, objavljuje se finalna lista korisnika koji možete pogledati ovdje.


IZVOR: Vebsajt EU4Business, 20.08.2020.

Naslov: Redakcija