Zastava Srbije

ODRŽANA PRVA SJEDNICA FISKALNOG SAVJETA REPUBLIKE SRPSKE

24.08.2017.


Cilj Fiskalnog savjeta Republike Srpske biće podizanje nivoa efikasnosti i efektivnosti vođenja politike javnih finansija u Srpskoj, izjavio je predsjednik ovog tijela Milenko Krajišnik.

- Izazovi koji nas čekaju, pitanja koja ćemo otvoriti, diskusije koje želimo započeti, zahtijevaju ozbiljan i politički neutralan pristup. Iskustva zemalja Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i EU na uspostavljanju fiskalnih savjeta poslužiće nam kao uzor da uspostavimo nezavisno, kredibilno i suvereno tijelo Republike Srpske - rekao je Krajišnik.

Na sjednici su doneseni interni akti potrebni za nastavak procesa osnivanja, a razmatrana su pitanja o daljim aktivnostima na uspostavljanju kapaciteta za rad Fiskalnog savjeta, saopšteno je iz ovog savjeta.

- Prva sjednica Fiskalnog savjeta jeste početak rada ovog nezavisnog organa u Republici Srpskoj. Nakon definisanja formalno-pravnog statusa, registrovanja kao pravnog lica i rješavanja ostalih pitanja organizacione prirode očekuje nas veliki posao - kaže Krajišnik.


IZVOR: RTRS, 23.08.2017.

Naslov: Redakcija