Zastava Srbije

TRI NOVOIMENOVANA TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BIH POLOŽILA SVEČANU ZAKLETVU


  • TRI NOVOIMENOVANA TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BIH POLOŽILA SVEČANU ZAKLETVU

 

Tri novoimenovana tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji trebaju stupiti na dužnost 1. septembra ove godine, danas su u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) položili svečanu zakletvu.  

Novoimenovani tužioci Ivana Petković, Mersudin Pružan i Muhamed Kovač će sa svojim kolegama učestvovati u borbi protiv najtežih oblika kriminala, sa ciljem zaštite vladavine prava i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine.

Polaganju zakletve prisustvovao je i glavni tužilacTužilaštva BiH Goran Salihović koji je čestitao novoimenovanim tužiteljima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

U Tužilaštvu BiH očekuju da će uskoro u VSTV biti imenovana i preostala tri tužitelja, koja nedostaju, kako bi Tužilaštvo BiH bilo u planiranom kapacitetu, što će sigurno poboljšati efikasnost u borbi protiv svih oblika kriminala iz nadležnosti Tužiteljstva BiH, navodi se u saopćenju. 

Tužilaštvo BiH, početkom naredne godine, navršit će i 14 godina postojanja institucije, koja, služeći građanima Bosne i Hercegovine, procesuira najteže slučajeve organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina.

Izvor: Vebsajt Vijesti, 22.08.2016.