Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH biće razmatran po skraćenom zakonodavnom postupku

24.04.2023.


Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u proširenom sastavu donio je odluku da prekine započetu 6. sjednicu Predstavničkog doma PSBiH, nakon što su zasjedanje napustili poslanici političkih stranaka iz Republike Srpske.

Prethodno je obavljena rasprava o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Predrag Kojović, Sabina Ćudić i Aida Baručija. Nakon što su predlagači odustali od zahtjeva da se ovaj Prijedlog zakona razmatra po hitnom postupku, ovaj zakonski prijedlog bit će razmatran po skraćenom zakonodavnom postupku.

Poslanici su prije prekida sjednice obavili raspravu i o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine u drugom čitanju, predlagača poslanika Šerifa Špage, kao i o Prijedlogu zakona o graničnoj kontroli, P. Z. E. I., u prvom čitanju, kojeg je Vijeće ministara BiH predložil po skraćenom zakonodavnom postupku.

O nastavku 6. sjednice Predstavničkog doma PSBiH javnost će biti blagovremeno obaviještena.


IZVOR: Vebsajt Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, 19.04.2023.

Naslov: Redakcija