Zastava Srbije

PRAVILNICI O ŠKOLSKIM KALENDARIMA ZA ŠKOLSKU 2021/2022. GODINU: Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u RS počinje 24. januara 2022. godine

24.01.2022.


Prema pravilnicima o školskim kalendarima za školsku 2021/2022. godinu, nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara 2022. godine, u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta školske 2021/2022. godine.

Na osnovu Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja Kovid 19 škole i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj obavezni su da prate i redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture o epidemiološkoj situaciji, te da ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu. Prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole ili samo određene škole sa područnim odjeljenjima ili bez područnih odjeljenja.

Preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za odvijanje nastave u školama za školsku 2021-2022. godinu nalaze se na linku.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za organizovanje nastave na daljinu svim osnovnim i srednjim školama na području grada Trebinje u periodu od 24. do 28. januara 2022. godine, te školama na području opštine Sokolac u periodu od 24. januara do 6. februara 2022. godine.

Obustavljanje nastave u školama u navedenom periodu i prelazak na odvijanje nastave na daljinu predložili su štabovi za vanredne situacije grada Trebinje i opštine Sokoloc zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području njihovog grada, odnosno opštine.

Osnovne i srednje škole sa područja grada Trebinje i opštine Sokolac organizovaće nastavu na daljinu primjenom različitih sredstava elektronske komunikacije, te obavijestiti roditelje i učenike o navedenoj organizaciji rada.

Prema informacijama koje je Ministarstvo prosvjete i kulture do danas dobilo od škola, u svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 24. januara 2022. godine, u školskim klupama i u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za organizovanje nastave na daljinu svim osnovnim i srednjim školama na području opštine Ljubinje, u periodu od 24. do 28. januara 2022.godine.

Osnovne i srednje škole sa područja opštine Ljubinje organizovaće nastavu na daljinu primjenom različitih sredstava elektronske komunikacije, te obavijestiti roditelje i učenike o navedenoj organizaciji rada.

Pored škola sa područja opštine Ljubinje, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prethodno je dalo saglasnost svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinje i opštine Sokolac za organizaciju nastave na daljinu u određenom periodu.

Prema informacijama koje je Ministarstvo prosvjete i kulture do danas dobilo od škola, u svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 24. januara 2022. godine, u školskim klupama i u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 19.01.2022.

Naslov: Redakcija