Zastava Srbije

ZAKON O PREVOZU OPASNIH MATERIJA: Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske podsjeća učesnike u prevozu opasnih materija da su u obavezi da imenuju najmanje jednog savjetnika za bezbjednost


  • ZAKON O PREVOZU OPASNIH MATERIJA: Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske podsjeća učesnike u prevozu opasnih materija da su u obavezi da imenuju najmanje jednog savjetnika za bezbjednost

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske pozvalo je danas sve učesnike u prevozu opasnih materija da imenuju najmanje jednog savjetnika za bezbjednost, jer je u protivnom propisano izricanje novčanih kazni ili preduzimanje drugih zakonom propisanih mjera.

Iz Ministarstva navode da je Zakonom o prevozu opasnih materija propisano da najmanje jednog savjetnika za bezbjednost imenuju pravna, odnosno fizička lica sa sjedištem u Republici Srpskoj čija djelatnost obuhvata prevoz opasnih materija u drumskom, željezničkom saobraćaju ili unutrašnjim plovnim putevima, te u vezi s tim pakovanja, utovara, istovara, punjenja ili pražnjenja.

"Subjekti su dužni da Ministarstvu saobraćaja i veza u roku od 15 dana od dana imenovanja savjetnika za bezbjednost, dostave podatke. U slučaju nepostupanja po zakonu, propisana je novčana kazna od 3.000 do 15.000 KM", navedeno je u saopštenju Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Sve informacije vezane za obaveze proistekle iz Zakona o prevozu opasnih materija dostupne su na internet stranici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske u sekciji "Prevoz opasnih materija".

Izvor: Vebsajt RTRS, 22.08.2016.