Zastava Srbije

ZAKON O PORESKOM POSTUPKU RS: Precizirane metode za utvrđivanje poreske osnovice procjenom, a propisana je i nova prijava za evidenciju ukupne imovine u svrhu utvrđivanja poreske osnovice metodom upoređivanja i metodom unakrsne procjene

23.07.2020.


Zakonom o poreskom postupku Republike Srpske pojednostavljuju se procedure, kako za poreskog obveznika, tako i za Poresku upravu Srpske u čijoj je nadležnosti primjena zakona.

Ministar finansija Zora Vidović obrazlažući ovaj prijedlog u Narodnoj skupštini rekla je da su ovim aktom definisana prava i obaveze poreskih obveznika, poreski postupak, plaćanje poreskih obaveza, redovna i prinudna naplata poreskih obaveza, kao i drugi načini prestanka poreskih obaveza, poreska kontrola, posebna kontrola, postupak po pravnom lijeku i nadzor u oblasti poreza u Srpskoj.

Vidovićeva je rekla da su ovim Zakonom precizirane metode za utvrđivanje poreske osnovice procjenom, a propisana je i nova prijava za evidenciju ukupne imovine u svrhu utvrđivanja poreske osnovice metodom upoređivanja i metodom unakrsne procjene.

- Očekujem da će se određene radnje efikasniji sprovoditi ovim zakonom u odnosu na postojeći zakon - zaključila je Vidovićeva.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS i RTRS, 21.07.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija