Zastava Srbije

ODRŽANA SJEDNICA VLADE BRČKO DISTRIKTA: Usvojen Prijedlog o izmjeni budžeta za 2023. godinu i drugi akti

23.06.2023.


Vlada Brčko distrikta usvojila je Prijedlog o izmjeni budžeta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Izmjenama budžeta Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, budžet je uvećan za 40.576.539,85 KM od čega se na uvećanje prihoda odnosi 5.062.997,49 KM, a na uvećanje finansiranja 35.513.542,36 KM, tako da budžet Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, uz ove izmjene, iznosi 322.930.300,84 KM.

Po okončanju vanredne sjednice, Vlada je okončala i 6. redovnu sjednicu usvajanjem prijedloga Odjela za obrazovanje koji se tiče Pravilnika o zapošljavanju u obrazovnim institucijama u Brčko distriktu BiH

Ovim pravilnikom reguliraju se osnovica, uvjeti i procedure zapošljavanja direktora, pomoćnika direktora, nastavnika, stručnih saradnika, saradnika u nastavi, vanjskih saradnika, asistenata/pomoćnika u nastavi, odgajatelja i medicinskih sestara, kao i pripravnika u obrazovnim institucijama Distrikta, kao i sastav i rad Odbora, odnosno Komisije za zapošljavanje u obrazovnim institucijama Distrikta.

Vlada Distrikta je započela i 7. redovnu sjednicu. Na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge odobrene su Smjernice za izradu Pravilnika o postupku internog prijavljivanja korupcije i postupanja s prijavama u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge.

Na prijedlog Odjela za stručne i administrativne poslove usvojena je Odluka o odobravanju donacije i usvajanju Programa utroška sredstava Crvenom križu Brčko distrikta BiH za 2023. godinu, i to u svrhu pomoći društvu radi izvršavanja njegovih zadataka u iznosu od 50.000 KM i u svrhu redovnog rada u iznosu od 40.000 KM.

Također, na prijedlog istog odjela, Vlada je odobrila smjernice za izradu Prijedloga odluke o utvrđivanju kriterija za podršku programima i projektima i način upravljanja Fondom za nacionalne manjine, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Dnevni Avaz, A.O., 21.06.2023.

Naslov: Redakcija