Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

DRŽAVLJANI BIH U CRNU GORU I DALJE MOGU ULAZITI SA LIČNOM KARTOM: Maloljetnim licima potrebna je pisana i ovjerena saglasnost roditelja ukoliko putuju sa trećim licima, kao i važeći pasoš bilo da se radi o putovanju sa roditeljima ili trećim licima

23.06.2017.


Ambasada Crne Gore u Bosni i Hercegovini saopćila je kako je režim ulaska naših državljana u susjednu zemlju ostao isti i nakon ulaska Crne Gore u NATO.

"Povodom nekih dezinformacija u jednom broju medija u BiH o navodnoj promjeni režima o prelasku državne granice Crne Gore informišemo vas da državljani Bosne i Hercegovine, kao i do sada, na osnovu Člana 2. Uredbe o viznom režimu mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo", ukazali su iz Ambasade Crne Gore.

Također, maloljetnim licima potrebna je pisana i ovjerena saglasnost roditelja ukoliko putuju sa trećim licima, kao i važeći pasoš bilo da se radi o putovanju sa roditeljima ili trećim licima.

 Iz Ambasade napominju kako nije riječ o novitetu nego o praksi koja se primjenjuje godinama.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 22.06.2017.

Naslov: Redakcija