Zastava Srbije

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU PODSTICAJA ZA DIREKTNA ULAGANJA U INVESTICIONE PROJEKTE U 2021. GODINI: Poziv je otvoren 30 dana

23.04.2021.


Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u investicione projekte u 2021. godini.

Uslovi za ostvarivanje prava na sredstva, namjena, kriterijumi za ocjenjivanje prijava i druga pitanja od značaja za postupak dodjele sredstava propisani su Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, nabavku nove ili korištene opreme koja nije starija od 12 godina, ili razvoj i inovaciju.

Ukupan iznos sredstava, koja se dodjeljuju privrednim subjektima po javnom pozivu iznosi 4.000.000 KM. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz sljedećih oblasti: industrija tekstila, odjeće i obuće, drvoprerađivačka industrija, metalna i elektro industrija (izuzev proizvodnje i prerade baznih metala), industrija gume i plastike, papirna industrija i industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

Od ukupnog iznosa sredstava najmanje 25% sredstava odobrava se i dodjeljuje privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika ili koji su ostvarili poslovni prihod u 2020. godini do 3.000.000,00 KM.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske a prijave sa potrebnom dokumentacijom moguće je slati i putem pošte na adresu ministarstva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za sva dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla: javni.poziv@mpp.vladars.net.


IZVOR: Ministarstvo privrede i preduzetništva RS, 22.04.2021.

Naslov: Redakcija