Zastava Srbije

ZAKLJUČAK O OGRANIČENJU I ZABRANI KRETANJA LICA NA TERITORIJI RS: Zabranjuje se kretanje građanima starijim od 65 godina, te svim građanima od 20 časova do pet ujutru

22.03.2020.


Republički štab za vanrednu situaciju RS je donio zaključak o ograničenju i zabrani kretanja osoba u Republici Srpskoj zbog korona virusa, potvrdio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Zabranjuje se kretanje građanima starijim od 65 godina, te svim građanima od 20 časova do pet ujutru. Ovo se ne odnosi na ljude kojima poslodavac izda potvrdu da moraju da se kreću zbog procesa rada, kao i na lica kojima potvrdu za kretanje izdaje MUP RS, takođe zabrana se ne odnosi ni na zdravstvene radnike na zadatku – rekao je Višković.

Takođe, zabrana se ne odnosi na ljude kojima je neophodna zdravstvena zaštita te pripadnicima MUP i drugih agencija za bezbjednost.

Donesen je i zaključak za zabranu okupljanja u vjerskim objektima. Preporučuje se crkvama i vjerskim zajednicama da bogosluženje obavljaju na način koji ne ugrožava sprečavanje širenje epidemije – dodao je predsjednik Vlade.

Zaključak stupa na snagu odmah.

U punom kapacitetu, zabrana će se primjenjivati od 22. do 30. marta, što podrazumijeva i izricanje kazni – jasan je Višković.


IZVOR: Vebsajt Srpskainfo, Milkica Milojević, 21.03.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija