Zastava Srbije

NEOPHODNA JAČA SARADNJA PORESKE UPRAVE I PRIVREDNE KOMORE SRPSKE U SUZBIJANJU SIVE EKONOMIJE

23.02.2017.


Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović i predstavnici Privredne komore Srpske zaključili su da bi ove dvije institucije trebalo da budu aktivni partneri u suzbijanju sive ekonomije.

S tim ciljem, potrebno je da prioritet bude jača saradnja ove dvije institucije u narednom periodu, posebno kada je riječ o radu na crno, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi i o problematici sa subjektima koji obavljaju djelatnost koju nisu registrovali, ali i o neprijavljenim radnicima, te neizdavanju fiskalnih računa od određenog broja poslovnih subjekata u Srpskoj.

Osim toga, sagovornici su saglasni da je u narednom periodu potrebno nastaviti timski rad u vezi sa ovom problematikom, te da su obje strane otvorene za sve zajedničke kampanje, ali je istaknuta i važnost edukacije poreskih obveznika.

Naglašena je potreba za što češćim sastancima predstavnika Poreske uprave Republike Srpske i Privredne komore Srpske, kako bi se identifikovali i pokušali prevazići problemi sa kojima se susreću u radu.

Predstavnicima Komore prezentovane su i elektronske usluge Poreske uprave, s ciljem njihove aktuelizacije među članstvom Privredne komore Srpske.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 22.02.2017.