Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA: Osigurati da potrošač ne dolazi u zabunu kada je u pitanju cijena prilikom odabira proizvoda, te da se jasnije definira način lijepljenja deklaracije, ali i označavanja roka trajanja proizvoda

22.09.2020.


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojio negativno mišljenje Zajedničke komisije za ljudska prava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagači poslanice Borjana Krišto, Darijana Filipović, Alma Čolo, Nada Mladina i Edita Đapo. Zajednička komisija zadužena je, u skladu s Poslovnikom Doma, da izradi novo mišljenje o ovom Prijedlogu zakona.

Kako su u obrazloženju navele predloženim izmjenama Zakona jasnije se definira način označavanja cijena u maloprodaji jer se sadašnje odredbe različito tumače u pojedinim kantonima i gradovima te upućuju na neusklađenost o pitanju predmeta isticanja cijene proizvoda.

Intencija je da se osigura da potrošač ne dolazi u zabunu kada je u pitanju cijena prilikom odabira proizvoda, te da se jasnije definira način lijepljenja deklaracije, ali i označavanja roka trajanja proizvoda.


IZVOR: Vebsajt Klix, 15.09.2020

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija