Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA RS SA RUKOVODSTVOM SVJETSKE BANKE


 

  • ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA RS SA RUKOVODSTVOM SVJETSKE BANKE

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Anton Kasipović i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, održali su 20. septembra 2016. godine, u Istočnom Sarajevu, sastanak sa rukovodstvom Svjetske banke, povodom obilježavanja 20 godina saradnje Svjetske banke i BiH.

Potpredsjednik Kasipović i ministar Tegeltija su naglasili da je važno prisustvo Svjetske banke u Republici Srpskoj, te potvrdili da je ova međunarodna finansijska institucija dala svoj doprinos privrednom i ekonomskom razvoju kao i jačanju instuticija Republike Srpske.

Predstavnici Svjetske banke su dosadašnju saradnju ocijenili kao veoma uspješnu, te podsjetili da je decembru 2015. godine, od strane Svjetske banke urađena petogodišnja strategija partnerstva, pod nazivom "Okvir partnerstva sa zemljom" za BiH, kojom su predviđena novčana sredstava za realizaciju projekata u BiH, za oba entiteta.

Učesnici sastanka su se usaglasili da je potrebno nastaviti dosadašnju saradnju kako bi uspješno bili realizovani reformski procesi u BiH, a čiji je Svjetska banka značajan učesnik, da bi se nastavio i ubrzao put BiH i Republike Srpske ka evropskim integracijama te ojačao ekonomski i privredni razvoj.

U delegaciji Svjetske banke, koju je predvodio Kiril Miler, potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju, bili su, Elen Goldštaj, direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan i Tatjana Proskuriakova, šef kancelarije Svjetske banke.

Izvor: Vebsajt Vade Srpske, 20.09.2016.