Zastava Srbije

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODSTICAJA ZA DIREKTNA ULAGANJA U 2023. GODINI: Poziv je otvoren 30 dana

22.08.2023.


Ministarstvo privrede i preduzetništva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2023. godini.

Predmet javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za podsticanje ulaganja u investicione projekte, planiranih u Budžetu Republike Srpske za 2023. godinu na poziciji 415200 - Tekući grant – Podrška razvoju privrede i poboljšanja efikasnosti poslovanja i uvođenja novih tehnologija.

Ukupan iznos sredstava po javnom pozivu iznosi 14,5 mil КM.

Pravo na podsticaj ostvaruje se na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati:

1. nabavku savremenih tehnologija i opreme, koja se odnosi na uvođenje nove ili značajno poboljšanje postojeće tehnologije ili nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od osam godina ili

2. razvoj i inovaciju koja podrazumijeva razvoj novih ili značajno poboljšanje postojećih proizvoda, materijala i proizvodnih procesa.

Podsticaji se odobravaju za sufinansiranje dijela opravdanih ulaganja, koja privredni subjekt ima na realizaciji projekta.

Opravdana ulaganja predstavljaju investiciju privrednog subjekta koja se može prepoznati i prihvatiti da je učinjena s ciljem realizacije aktivnosti iz projekta isključivo tokom njegovog trajanja.

Privredni subjekt na javni poziv može prijaviti projekat koji je započeo u toku 2023. i okončava se najkasnije do 30. juna 2024. godine.

Javni poziv je objavljen 16. avgusta i ostaje otvoren 30 dana od objavljivanja. Više detalja dostupno OVDJE.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt eKapija, 17.08.2023.

Naslov: Redakcija