Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru, na mjestima gdje se ne može obezbijediti distanca od dva metra,

22.07.2020.


Republički štab za vanredne situacije donio je, na 49. sjednici u Banjaluci, zaključak o obaveznom nošenju maski na otvorenom prostoru, ali na mjestima gdje se ne može obezbijediti distanca od dva metra, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Ministar Šeranić je istakao da ovo nije vraćanje mjere iz aprila, već da je riječ o obavezi nošenja maski u specifičnim okolnostima, odnosno na autobuskim stajalištima, pijacama, prilikom čekanja u redovima, odlaska u trgovinske lance koji imaju prodaju na otvorenom, na sahranama i slično.

On je saopštio da je Republički štab za vanredne situacije donio i Zaključak o izmjeni Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim se do 3. avgusta 2020. godine produžava sprovođenje dosadašnjih mjera.

Prema njegovim riječima, do 3. avgusta zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, te se ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06.00 do 23.00 časa.

Takođe, rekao je ministar Šeranić, do 3. avgusta dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 20.07.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija