Zastava Srbije

HNK/HNŽ IZDVOJILA JOŠ 3,8 MILIONA KM ZA VANSUDSKE NAGODBE

22.06.2023.


Nastavljajući kontinuirane aktivnosti u vezi s rješavanjem pravomoćnih sudskih rješenja, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg i kantonalni ministar finansija Adnan Faladžić potpisali su nalog za isplatu dodatnih 3.782.211,31 KM za vansudske nagodbe.

Kako su naveli, svjesna koliko je naslijeđeni problem sudskih tužbi ozbiljna prijetnja finansijskoj stabilnosti Kantona, Vlada je još 2016. godine otpočela s aktivnostima i donijela potrebne odluke kojima je svima koji posjeduju izvršne sudske odluke na teret Budžeta HNK ponudila mogućnost sklapanja vansudskih nagodbi.

Dosad je za ovu namjenu izdvojeno više od 35 miliona KM budžetskih sredstava.

Ovakvom politikom i pristupom Vlade riješeni su brojni naslijeđeni problemi, a istovremeno su, s obzirom na nagodbe kojima su isključene kamate i drugi izdaci, ostvarene izuzetne budžetske uštede, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 19.06.2023.

Naslov: Redakcija