Zastava Srbije

GRAD BIJELJINA: Cijena zakupa bašti manja za 80 odsto, a za zakupce tezgi na javnim gradskim površinama za 50 odsto

22.06.2020.


Grad Bijeljina pomoći će ugostiteljima koji su pogođeni padom prometa zbog pandemije virusa korona tako što će umanjiti cijenu zakupa bašti za 80 odsto u periodu od juna do kraja godine, dok će zakupci tezgi na javnim gradskim površinama plaćati 50 odsto od utvrđenog iznosa, istakao je gradonačelnik Mićo Mićić.

"Ugostitelji su pretrpjeli veliku štetu zbog virusa korona i pitanje je kada će se finansijski oporaviti. Zbog toga smo odlučili da za mart, april i maj ne plaćaju zakup javnih površina, dok će od juna do 1. januara naredne godine mjesečno izdvajati samo 20 odsto od utvrđene cijene. Osim toga, zakup za kioske i tezge biće umanjen za 50 odsto, a ugostiteljima koji imaju dugove za zakup produžićemo rok za otplatu", naglasio je Mićić.

On je naveo da je ovaj način pomoći ugostiteljima efikasniji od formiranja posebnog fonda iz kojeg bi se Grad poslodavcima vraćao dio uplaćenog novca od zakupa.

"Shvatili smo da je takva procedura komplikovana i većina ugostitelja danas je prihvatila naš prijedlog da im jednostavno umanjimo plaćanje zakupa za 80 odsto. Ideja Gradske uprave bila je da do kraja godine potpuno oslobodimo ugostitelje plaćanja zakupa, ali nažalost to zakonski nije bilo moguće", dodao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine je najavio i da će, u okviru podrške turističkom sektoru, do početka jula biti nabavljen vozić koji će besplatno prevoziti građane do Banje Dvorovi i Etno-sela "Stanišići".

"Cilj nam je da oživimo lokalne turističke gigante. Banju Dvorovi smo već pomogli sa 100.000 KM, da bi uopšte počela sezonu, i nadam se da će većina građana, ako ne budu išli na more, posjetiti naše bazene i druga turistički popularna mjesta", smatra Mićić.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 15.06.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija