Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

POTPISAN SPORAZUM O CESTOVNOM PRIJEVOZU IZMEĐU BIH I GRUZIJE: Sporazum se primjenjuje na međunarodni cestovni prijevoz putnika i tereta između BiH i Gruzije, u tranzitu preko njihovih državnih teritorija i između državne teritorije treće zemlje i državne teritorije bilo koje od ove dvije države, kao i na prijevoz u povratku, koji se obavlja vozilima koja su registrirana na državnoj teritoriji bilo koje od Ugovornih strana


Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Ismir Jusko, potpisao je 21.06.2016. godine u Roterdamu Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije.

Ismir Jusko je na poziv komesarke Evropske komisije Violete Bulc, učestvovao je ministarskom sastanku zemalja dunavske regije koji se održava u okviru TEN-T dana u Roterdamu.

Na marginama TEN-T dana, potpisan je Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije. U ime delegacije Bosne i Hercegovine Sporazum je potpisao ministar Ismir Jusko, a u ime Gruzije David Khutsishvili, zamjenik ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije.

Ovaj Sporazum je usaglašen na pregovorima delegacija Bosne i Hercegovine i Gruzije održanim 4. i 5. novembra 2013. godine u Tbilisiju, Gruzija.

Primjenjuje se na međunarodni cestovni prijevoz putnika i tereta između Bosne i Hercegovine i Gruzije, u tranzitu preko njihovih državnih teritorija i između državne teritorije treće zemlje i državne teritorije bilo koje od ove dvije države, kao i na prijevoz u povratku, koji se obavlja vozilima koja su registrirana na državnoj teritoriji bilo koje od Ugovornih strana.

TEN-T dani ove godine imaju posebnu "Investicionu konferenciju" posvećenu tome kako podstaknuti finansiranje saobraćajne infrastrukture.


Izvor: Vebsajt BHRT, 21.06.2016.