Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADIO-TELEVIZIJI RS: Propisuje se da u okviru Izvještaja koji RTRS podnosi Narodnoj skupštini Republike Srpske najmanje jednom godišnje o svojim programskim aktivnostima, zajedno sa finansijskim izvještajem, uključujući izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja, dostavi i izvještaj o radu Programskog savjeta


Vlada Republike Srpske utvrdila je 21. aprila 2016. godine Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske.

Razlozi za izmjene i dopune Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 49/2006, 73/2008, 42/2010 i 89/2013) sadržani su u potrebi realizacije Zaključka Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno potrebi preciznijeg definisanja prava i obaveza Narodne skuštine prema Radio-televiziji Republike Srpske.

Prijedlogom zakona, između ostalog, propisuje se da u okviru Izvještaja koji RTRS podnosi Narodnoj skupštini Republike Srpske najmanje jednom godišnje o svojim programskim aktivnostima, zajedno sa finansijskim izvještajem, uključujući izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja, dostavi i izvještaj o radu Programskog savjeta.

Prijedlogom zakona otvara se i mogućnost otvaranja Drugog televizijskog programa, budući da Radio-televizija Republike Srpske posjeduje produkcijske i kadrovske kapacitete za pokretanje drugog programa.


Izvor: Press služba Vlade Srpske, 21.04.2016.