Zastava Srbije

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POREZU NA DOHODAK: Porez na dohodak od ličnih primanja plaća se po stopi od osam odsto, porez na prihod od samostalne djelatnosti po stopi od 10 odsto, porez na dohodak od autorskih prava, prava srodnih autorskom pravu i pravu industrijske svojine, kapitala, kapitalnih dobitaka i ostalog dohotka po stopi od 13 odsto

21.12.2021.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, kojim se podstiče rast plata u privredi Srpske.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da se ovim zakonom mijenja odredba kojom se uređuje visina stope po kojoj se plaća porez na dohodak.

"U skladu sa predloženim rješenjima, porez na dohodak od ličnih primanja plaća se po stopi od osam odsto, porez na prihod od samostalne djelatnosti po stopi od 10 odsto, porez na dohodak od autorskih prava, prava srodnih autorskom pravu i pravu industrijske svojine, kapitala, kapitalnih dobitaka i ostalog dohotka po stopi od 13 odsto, istakla je Vidovićeva.

Sa ciljem povećanja primanja zaposlenih, poreskom obvezniku poreza na lična primanja povećan je iznos odbitka od poreske osnovice, po osnovu ličnog odbitaka sa 8.400 KM na 12.000 KM na godišnjem nivou.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 15.12.2021.

Naslov: Redakcija