Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

VLADA RS: Donijeta Odluka o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava

21.10.2019.


Vlada Republike Srpske donijela Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu privrede i preduzetništva na Plan utroška sredstava, u iznosu od 1.400.000,00 KM.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na 42. sjednici, u Istočnom Sarajevu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu privrede i preduzetništva na Plan korišćenja sredstava, za period 01.01.-31.12.2019. godine, u iznosu od 1.400.000,00 KM. Shodno navedenoj odluci, ministarstvo će u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske i Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja, u narednom periodu raspisati javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava i sprovesti proceduru dodjele podsticaja.

Za sprovođenje postupka imenuje se komisija koja vrši ocjenu i bodovanje prijava prema kriterijumima definisanih Uredbom.

Imajući u vidu da su Budžetom Ministarstva privrede i preduzetništva za 2019. godinu planirana sredstva za dodjelu podsticaja u iznosu od 1.400.00,00 KM, Uredbom je definisano da maksimalan iznos podsticajnih sredstava koji se može odobriti pojedinačnom privrednom subjektu za male investicione projekte ne može biti veći od 80.000,00 KM.

Dodjela podsticajnih sredstava biće transparenta i kontrolisana.

Cilj dodjele podsticajnih sredstava je davanje podrške realizaciji investicionih projekata privrednih subjekata u svrhu širenja poslovanja, podsticanja inovativnosti i primjene nove tehnologije, podsticanje ravnomjernog regionalnog razvoja, podrške zapošljavanju i jačanja konkurentnosti.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 17.10.2019.

Naslov: Redakcija