Zastava Srbije

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TURIZMU RS: Rasprava će trajati do 10. septembra 2022. godine

21.07.2022.


Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske, broj: 02/1-021-671/22 od 23.06.2022. godine (“Sl. glasnik RS", br. 60/2022) odlučeno je da se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o turizmu uputi na javnu raspravu, jer se navedenim nacrtom zakona uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojim je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani.

Ministarstvo trgovine i turizma poziva predstavnike organa i organizacija, naučne i stručne institucije, poslovne subjekte u oblasti turizma, kao i zainteresovana lica da u periodu do 10. septembra 2022. godine učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o turizmu, koji je priložen uz ovaj javni poziv i daju svoj doprinos u izradi konačne verzije Prijedloga zakona.

Primjedbe, prijedlozi i sugestije na Nacrt zakona mogu se dostaviti putem elektronske pošte na adresu: m.vukic@mtt.vladars.net ili putem pošte na adresu: Ministarstvo trgovine i turizma, Trg Republike Srpske broj 1, Banja Luka, sa naznakom: “Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o turizmu".

Pored navedenog, javna rasprava o Nacrtu zakona sprovešće se u koordinaciji sa Privrednom komorom Republike Srpske periodu od 20. avgusta do 10. septembra 2022. godine u gradovima: Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje, a o tačnim terminima održavanja javne rasprave javnost će biti naknadno obaviještena na internet stranici Ministarstva trgovine i turizma.


IZVOR: Izvor: Vebsajt Ministarstvo trgovine i turizma RS, 19.07.2022.

Naslov: Redakcija