Zastava Srbije

BANJALUČKI OSNOVCI OD 5. DO 9. RAZREDA I ZA NAREDNU ŠKOLSKU GODINU DOBIĆE BESPLATNE UDŽBENIKE: Kompleti prošlogodišnjih očuvanih korištenih udžbenika bit će proslijeđeni drugim opštinama i gradovima RS

21.06.2023.


Osim toga i ove godine biće nastavljena praksa da se kompleti očuvanih korištenih udžbenika proslijede učenicima iz drugih opština i gradova Republike Srpske.

S tim u vezi, Odjeljenje za društvene djelatnosti u saradnji sa banjalučkim školama već radi na prikupljanju i kompletiranju korištenih udžbenika, dok je svim opštinama i gradovima upućen dopis za dostavljanje informacija o broju potrebnih udžbenika.

Iz Odjeljenja ističu da se uporedo s tim sprovode i sve neophodne procedure za realizaciju ugovora za isporuku novih udžbenika za sljedeću školsku godinu.

Podsjećamo, zahvaljujući ideji o besplatnim udžbenicima za osnovce koja je 2021. godine pokrenuta i realizovana u Banjoj Luci, Banja Luka je prošle godine korištene udžbenike poklonila osnovcima od petog do devetog razreda iz 13 lokalnih zajednica Republike Srpske.

Tako su udžbenike iz banjalučkih škola dobili učenici osnovnih škola od petog do devetog razreda u sljedećim lokalnim zajednicama: Jezero, Šipovo, Kotor Varoš, Modriča, Šamac, Teslić, Oštra Luka, Krupa na Uni, Ugljevik, Lopare, Čelinac, Kneževo i Novi Grad, dok se šest lokalnih zajednica odlučilo da po uzoru na Banju Luku pokrene nabavku udžbenika.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Buka, 19.06.2023.

Naslov: Redakcija