Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika

U PRIPREMI NOVI ZAKON O SPORTU U RS

21.03.2019.


Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, izjavila je u Banjaluci da bi do kraja godine trebalo da bude privedena kraju izrada novog Zakona o sportu, te da će poseban akcenat biti stavljen na razvoj školskog sporta.

Davidovićeva je prije početka prvog sastanka radne grupe za izradu zakona o sportu Srpske istakla značaj razvoja školskog sporta, kako bi se stvorili uslovi da se što veći broj djece uključi u sport i da bi se u budućnosti razvijala zdrava nacija.

"Pitanje zdravstvene zaštite posebno je osjetljivo, jer sadašnjim zakonom nije predviđena adekvatna zaštita, te je prisutan problem u ovoj oblasti, naročito kada je riječ o djeci", rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da će se posebna pažnja obratiti na finansiranje sportskih saveza i klubova da bi bili utvrđeni adekvatni kriterijumi u ovoj oblasti.

"Stručne rasprave sa kojima ćemo početi kada bude gotova radna verzija Nacrta zakona sprovodićemo u svih šest regija u Republici Srpskoj kako bismo svima koje zanima ova oblast dali priliku da daju svoje mišljenje i cilj nam je da bude što transparentnije", rekla je Davidovićeva.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 18.03.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija